promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyibe kerül a legdrágább panellakás Magyarországon – ettől kettéáll a füled
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elvileg megindultak lefelé az árak az ingatlanpiacon.

A panellakásokat az elmúlt rendszerben arra találták ki, hogy a vidékről a városokba költöző emberek tömegével jussanak olcsó, de viszonylag komfortos otthonokhoz Magyarországon. A helyzet azóta némileg megváltozott.

A panelok ma elsősorban az idősek, fiatal párok kedvelt célpontjai, de éppen ezért befektetésnek is kiválók, hiszen általában jó állapotúak, nem túl sok pénzből felújíthatók, ráadásul a távfűtés révén egyelőre a rezsidíjak elszabadulása sem érinti őket. Ha meg a panelprogram révén még hőszigeteltek is, az csak hab a tortán.

Az utóbbi időkben már nemcsak Budapesten, de vidéken – például Debrecenben – is irtózatosan felmentek a panellakások árai, a kisebb alapterületűeknél akár 1 millió forintos négyzetméterenkénti árral is találkozhatunk.

Még ennél is meglepőbb a Pénzcentrum cikkének állítása, ezek szerint ugyanis ma Magyarországon egy 229 millió forintért kínált luxuslakás számít a legdrágább panelnek, amitől alighanem kettéáll a legtöbb ember füle. Természetesen a fővárosban helyezkedik el:

„Mialatt Soroksáron az átlagos négyzetméterár 626 ezer forintot tesz ki, addig a XII. kerületben egyetlen eladó panellakás található, aminek a négyzetméterára majdnem 1,8 millió forint. Ez Budapest legdrágább eladó panelja is egyben, amiért 229 millió forintot kér az eladó”

– olvasható az oldalon. A számadatokból könnyen kikalkulálható, hogy egy 127 négyzetméteres ingatlanról van szó, ami nem szokványos, hiszen az alapterülete a hagyományos blokklakásokénak a kétszerese. A „panel” megnevezés nem is teljesen igaz rá, bár a Mártonhegyi részén található ingatlan ezzel a technológiával épült, de azért egy modernebb lakópark sorházi lakásáról van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás