promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Irdatlan alagút épül Magyarországon, majdnem eltűnt miatta fél Sopron

Irdatlan alagút épül Magyarországon, majdnem eltűnt miatta fél Sopron

Helyi Hírek

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az M85-ös gyorsforgalmi autóút látványossága lesz.

Az M85-ös gyorsforgalmi autóúton óriási építkezések zajlanak Sopron és Fertőrákos környékén. Itt készül az úgynevezett Bécsi-dombi alagút, amely a maga 780 méteres kiterjedésével a harmadik leghosszabb lesz Magyarországon.

Az alagútpár kivitelezéséről a Magyar Építők folyamatos tájékoztatást ad, ennek ellenére viszonylag kevesen követik figyelemmel a fejleményeket. Persze, ha elkészül, akkor a gyorsforgalmi autóút ezen szakaszának áldásos szerepét minden sofőr élvezni fogja.

A Bécsi-domb érdekessége, hogy kiemelt jelentőségű természetvédelmi terület, a munkákkal tehát úgy kellett haladni, hogy a környezeti értékek egyáltalán ne sérüljenek. Tavaly júliusban az alagútpár egyik fele már átért a túloldalra, és az építkezés most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

Az északi alagútjáratban ugyanis összeér a két irányból zajló fejtés: a terv ezen része a kivitelezés közben módosult, kicsit fel kellett gyorsítani a munkákat, ezért indultak meg szemben is a fúrással. A déli járatban pedig megkezdődik a végleges szerkezet betonozása, vagyis ott is jól haladnak.

A tervezők fejében meg sem fordult, hogy alagútpár helyett inkább sima bevágást készítsenek a Bécsi-dombba, mert azzal fél Sopron eltűnt volna a szakemberek szerint. A műszaki átadásra várhatóan 2024. június 30-án kerül sor, vagyis jövő nyáron akár már az autósok is kipróbálhatják a gigantikus alagutat.

Galéria ITT.

Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás