promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon ismét elszabadult a pokol szilveszterkor
Borítókép:  Facook/Országos Mentőszolgálat
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén is megdolgoztatták az emberek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Szilveszterkor szolgálatban levő munkatársait, összesen 3608 esethez riasztották a mentőket, ebből 19-szer tűzijáték használata, vagy - egyébként tiltott - petárdázás miatt. 

Összesen 3608-szor vonultak ki a mentők szilveszterkor, amelyből 704 eset történt Budapesten. Volt itt minden, közlekedési baleset, verekedés, tűzeset, illetve belgyógyászati rosszullét is.

Nem is lett volna az ünnep az igazi, ha túlzott alkoholfogyasztás miatt nem kellett volna kórházba vinni senkit. Idén ez összesen 188 emberrel történt meg, amelyből egyébként 35-en kiskorúak voltak. Tavaly is egészen hasonlóan zárták az óévet a szolgálatben levő egészségügyisek, ugyanis 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en voltak kiskorúak.

2022-ről 2023-ra virradóra összesen 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez, míg tavaly a mentőknek pontosan 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesetet kellett ellátniuk. Egyébként tavaly jó előre figyelmeztetett a mentőszolgálat a mértékletességre az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) együtt, meg arra is, hogy örvendetes fordulat lenne, ha a tiltott petárdázás miatt nem szakadna le senkinek valamely végtagja, azonban a fentebbi számok nem arra utalnak, hogy sikerült volna abszolválni a bonyolult feladatot. 

[[cikk1]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás