promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett a BKK a szilveszteri tömegközlekedésről, ennek sokan fognak örülni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jó hírt kaptak azok, akik a szilveszteri buli után tömegközlekedéssel terveztek hazamenni.

December 31-én este a legtöbben összegyűlnek a baráti társaságukkal, hogy együtt búcsúztassák az évet, meg persze üdvözöljék az új esztendőt, miközben esznek, isznak és jól érzik magukat. Ilyenkor sokan inkább otthon hagyják a kocsit, és tömegközlekedéssel mennek a buliba, ahová meghívták őket – pontosan őket érinti leginkább a Budapesti Közlekedési Központ bejelentése.

A BKK hatalmas örömhírt közölt, ugyanis kiderült, hogy a várhatóan jelentősen megnövekedő utasforgalom miatt a december 31-éről január 1-jére virradó szilveszteréjszakán az éjszakai autóbuszjáratok egy része sűrűbben fog járni, ráadásul az M2-es, az M4-es, illetve az M3-as metró is egész éjjel közlekedik – utóbbi csak a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér metróállomások között úgy, hogy a Nagyvárad téren nem áll meg.

Szintén egész éjjel fog járni az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamos is, vagyis a legjelentősebb vonalakon szinte folyamatos lesz a szolgáltatás, így akármikor is ér véget a szilveszteri buli, jó eséllyel mindenki gyorsan, egyszerűen hazatalál majd utána – főleg úgy, hogy hosszabbított üzemidővel jár az M1-es földalatti, illetve a HÉV-vonalon éjszaka is közlekednek a szerelvények elvileg.

Január 1-én, vagyis vasárnap a nappali járatok munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi közlekedési rend szerint járnak – január 2-től 6-ig pedig a meghosszabbított téli szünet miatt az a munkanapi menetrend lesz érvényben, ami az iskolaszünetben érvényes.

Itt lehet megtekinteni a BKK posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás