promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hoppá: újfajta üzemanyag érkezett Magyarországra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jó-e a biogáz?

Az elmúlt napokban minden második cikk a benzin áraktól volt hangos vagy épp a benzinkutakról, ahol soha véget nem érős volt a sorban álló kocsisor. A legutolsó információ az az, hogy december 16-tól ismét olcsóbb a benzin nagykereskedelmi ára.

Viszont közben az Arelgas Kft. kiadott a minap egy közleményt, miszerint

újfajta üzemanyag érkezik Magyarországra: a cseppfolyósított metán, vagyis BioLNG.

A közlemény azzal kezdődik, hogy

„először valósulhat meg a teljes energetikai körfolyamatra érvényes zéró emissziójú áruszállítás, és az üzemanyagot az M0-s melletti töltőállomáson tankolták először kamionba”.

Talán erre reflektálva a Waberer's rögvest hivatalos tájékoztatót adott ki, amiben kijelentette: Magyarországon elsőként a Waberer's tankolt a klímasemleges BioLNG üzemanyaggal. Ráadásul a szigetszentmiklósi töltőállomáson egy Volvo FH 460 típusú LNG meghajtású kamion volt a szerencsés kiválasztott.

Állítólag össze sem lehet hasonlítani az LNG-hajtású járműveket a dízelhajtásúakkal, mivel sokkal csendesebbek, klimasemlegesebbek és a károsanyag-kibocsátásuk is elenyészőbb a gázolajnál. Röviden: ennek a cseppfolyósított metánnak köszönhetően egy újabb környezetkímélőbb megoldás válik elérhetővé a tehergépkocsiknak, így már hazánkban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás