promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Breaking: Veszélyhelyzet az M3 magyar autópályán, 36 kilométeres lezárás
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy moldáv kamion okozza a zűrzavart.

Veszélyes anyagot szállító kamion tartálya sérült meg az M3-as autópályán, ami miatt talán soha nem látott lezárást hajtottak végre. Burkolatszennyeződés miatt lezárták mindkét oldalt a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig, vagyis 36 kilométeren keresztül, ami szinte példátlan eset.

„Veszélyes rakományt szállító kamion műszaki meghibásodása miatt a rendőrség lezárta az M3-as autópálya mindkét irányát a polgári csomóponttól Mezőkeresztesig”

– idézte az Index a hatóság, illetve az MTI közleményét. Alighanem tényleg nagy lehet a baj, bár a pánikkeltést el kell kerülni, hiszen az illetékesek máris ellenőrzik a levegőt, esetleges mérgező gázok után kutatva.

Információk szerint december 15-én egy veszélyes anyagot szállító moldáv felségjelzésű kamion hibásodott meg az M3-ason. A műszaki mentés 10:50-kor kezdődött, a rendőrség ekkor zárta le a pályát. A forgalmat a 35-ös, 3-as számú főútra terelték.

Mivel a kamionnak a tartálya sérült meg, a veszélyes anyag az úttestre került, annak eltávolításáig zárják le az érintett szakaszt. A moldáv járművet egy földútra kísérték, ahová egy mentesítő járművet várnak, annak segítségével fogják fel a veszélyes anyagot.

A katasztrófavédelem mobil laborja a lezáráshoz legközelebb eső településen, Hejőkürt utcáin ellenőrzi a levegő minőségét. Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból.

 

Frissítés! Az Útinform 14:24 órakor az alábbi tájékoztatást adta ki:

Az M3-as autópályán a korábbi burkolatszennyeződés miatt továbbra is zárva tartják a Vásárosnamény felé vezető oldalt a 139-es jelű Mezőnagymihály/Mezőkeresztes és a 175-ös Polgár csomópont között. Jó hír, hogy a Budapest felé vezető oldalt Polgárnál nem sokkal ezelőtt már megnyitották, így a Nyíregyháza, illetve Debrecen felől érkezőknek már nem kell kerülni.

Viszont a Budapest irányából érkezők továbbra is a 3-as főút – Nyékládháza - 35-ös főút - Polgár útvonalon tudnak kerülni. Aki teheti, a Vásárosnamény felé vezető oldalon már Füzesabonynál a 114-es jelű kijáratnál, vagy később Mezőkövesdnél a 128-as km-nél térjen le, mert a mezőnagymihályi kijárat (139 km) előtt több km-es a torlódás.

Fontos információ, hogy az M30-as autópályán a Miskolc irányából érkezőket a 6-os kijáratnál még leterelik a pályáról Emőd felé. A kerülőutakat sokan használják, ezért a környező települések belterületén is torlódásra kell számítani, elsősorban Emődön, Tiszaújvárosban, Gelejnél és Igricinél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás