promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor elhagyja Magyarországot – sokan fognak irigykedni a miniszterelnökre
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor különleges helyre készül, míg Novák Katalin már rég nincs Magyarországon.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár korábban elárulta, hogy ha Orbán Viktor fog tudni rá időt szakítani, akkor hivatalos vendégként, vagyis a FIFA meghívottjaként részt fog venni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon.

Egyelőre csak ennyit lehetett tudni, de közben a Magyar Hang kiderítette, hogy Orbán Viktor jövő héten elhagyja Magyarországot, hogy megtekintse élőben a foci-vb két elődöntőjét, illetve döntőjét. Hogy mind a három mérkőzésen ott tud-e lenni Magyarország miniszterelnöke, az persze sok mindentől függ.

Őexcellenciája Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar állam budapesti nagykövet beszélt országa nemzeti ünnepének alkalmából tartott eseményen a Marriott Hotelben, és itt derült fény Orbán látogatására. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt díszvendégként volt jelen.

Viszont milyen elődöntőket láthat Orbán Viktor? Összekerülhet egymással Brazília és Argentína, már ha túl tudnak jutni a két európai ellenfelükön. Előbbinek Horvátországot, míg utóbbinak Hollandiát kellene legyőznie ehhez.

A másik ágon Marokkó-Portugália és Anglia-Franciaország meccset rendeznek, és a párharc két győztese találkozik egymással az elődöntőben. A finálét december 18-én rendezik vasárnap, előtte pedig lesz egy bronzmérkőzés is a harmadik helyért. Itt ugyebár az elődöntő két vesztese néz farkasszemet egymással.

Orbán Viktor persze még a feladataira koncentrál, ma például részt vet a MOL-csoport igazgatósági ülésén a cég vezetésének meghívására. A kormány delegációjának jelenlétében lezajlott igazgatósági ülésen a MOL hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és energiaválság valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak.

Novák Katalin közben már elhagyta Magyarországot, de ő nem ment olyan kellemes helyre, mint a foci-vb. A magyar köztársasági elnök Irakba látogatott, ahol találkozik az ott állomásozó magyar katonákkal. Novák Katalin emellett a tervek szerint meglátogatja a Hungary Helps programon keresztül megvalósult humanitárius projekteket.

Még nem volt példa arra, hogy magyar köztársasági elnök személyesen keresse fel a közel-keleti országot. Novák Katalin csütörtöktől szombatig lesz ott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás