promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy változás lesz a készpénzfelvétel terén, ennek mindenki fog örülni
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tavasszal már szinte mindenki érzékelheti a változást.

A benzinár-stop azonnali hatályú eltörlése alighanem súlyos terhet jelent majd a magyar embereknek, különösen a nagy költekezésekkel járó karácsonyi időszakban. Ilyenkor minden jó hír duplán jól jön, és szerencsére szolgálni is tudunk ilyennel.

„Hamarosan – akár már ezen a héten – elfogadhatja az Országgyűlés azt a javaslatcsomagot, amely lehetőséget nyit a kiskereskedők előtt arra, hogy a havi kétszeri, legfeljebb 40 ezer forintig szóló ingyenes bolti készpénzfelvétel szélesebb körben terjedjen el Magyarországon”

– jelentette a Portfolio.hu oldal. Mindez azt jelenti, hogy a rendszerhez csatlakozó boltok egyfajta ATM-ekként, pénzkiadó automatákként működnének, vagyis meghatározott összegű bolti vásárlás esetén a kasszástól készpénzt is „vásárolhatnánk”. Kifizetjük a megvett termékeket – mondjuk – 3000 forint értékben, majd a boltos „lecsippant” a kártyánkról még – például – 20 ezret, amit ezután készpénzként nyújt át számunkra.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy a gyakran készpénzgondokkal, visszaadási problémákkal küszködő üzletek hogy lesznek erre képesek. A Portfolio.hu által megkérdezett szakemberek szerint a kártyakibocsátó bankoknak kell ehhez biztosítani a szükséges készpénzt ott, ahol ilyen szolgáltatást nyújtanak.

Mivel mindehhez a bolti kasszarendszer fejlesztése szükséges, illetve a bankoknak is idő kell a felkészülésre, ezért a sokak által alighanem örömmel fogadott szolgáltatás beindítására nagyjából 3–6 hónapot még várni kell.

Az ATM-eknél már eddig is érvényben van egy 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi limit, az új megoldás pedig várhatóan efölött biztosít egy további 40 ezer forintos keretet. A magyarországi ATM-ek száma 2019 végétől folyamatos csökkenést mutat, így alighanem sokaknak, de elsősorban a kis településeken élőknek jelent majd könnyebbséget az új rendszer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás