promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor komoly hadműveletbe vágott bele – egy topkommentelő emiatt ki is oktatta
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország miniszterelnöke azt is megmutatta, hogy milyen eseménydús héten van túl.

Orbán Viktor ismét sűrű hetet tudhat maga mögött, így igazi felüdülés volt a számára, hogy vasárnap délben elment adventi koszorút vásárolni egy Ráday utcai virágboltba Budapesten, a IX. kerületben. Molnárné Judit és a családja még 1956-ban nyitotta meg a kis üzletet, ami az energiaárak ellenére is igyekszik talpon maradni.

Erre Magyarország miniszterelnöke is rákérdezett, hogy a bolt tudja-e fizetni a számlákat, de a tulajdonos csak annyit felelt, hogy muszáj lesz.

Az advent első vasárnapján meggyújtott első gyertya a hit jelképe, mivel Ádámot és Évát szimbolizálja, hiszen nekik jövendölték először a Megváltó eljövetelét. Ilyenkor lila gyertyát szokták először meggyújtani, de Orbán Viktor úgy döntött, hogy neki a fehér négyes tetszik. A bolttulajdonos hozzátette, hogy ez is gyönyörű, mivel a tisztaságot jelképezi a szín.

Magyarország miniszterelnöke ezt az adventi koszorút a Karmelitába, az irodájába szánta, mivel otthon a felesége dönt a karácsonyi dekorációról. Az eseményt elnevezte advent-hadműveletnek, ami miatt az egyik topkommentelő be is írta, hogy Orbán Viktor még ebből is képes harcot csinálni, de inkább csak a szövegíróinak üzent, hogy legyenek kicsit kreatívabbak.

Hazánk elnöke arról is posztolt, hogy milyen érdekességek történtek vele a héten. Orbán Viktor a focit se szorította háttérbe: együtt örült Dzsudzsák Balázzsal, és persze gyászolt is, mert Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott magyar labdarúgó elhunyt. Ő volt az egyetlen magyar, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságon szerepelt.

Kiemelt esemény volt, hogy Magyarország miniszterelnöke csütörtök reggel utazott Budapestről Kassára, ahol a V4-es országok vezetői találkoztak. Közben Orbán Viktor a volt szlovák elnökkel is találkozott. A kötetlen beszélgetésen az orosz-ukrán háború valamint a szankciós válság Közép-Európa országait sújtó következményeit tekintették át.

A videóban végül azt is láthattuk, ahogy Orbán Viktor egy gyertyagyújtással lezárta a hetet. Nyugodtság nem lesz, mert Magyarország miniszterelnökének ezen a héten is lesz programja bőven.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás