promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a magyar olimpiai bajnok, akinek jellegzetes hangja örökre a fülünkben fog csengeni
Borítókép:  TV2 Play
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyászol az ország, egy legenda távozott el.

A Magyar Vízilabda Szövetség a honlapján közölte a szomorú hírt, hogy vasárnap hajnalban, 72 éves korában elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csapó Gábor.

„A magyar vízilabda egyik legendája hagyott itt bennünket, aki játékosként és edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. A hetvenes évek aranykorában a válogatott abszolút kulcsemberének számított, és persze rendíthetetlen oszlopa a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak”

- olvasható az MVLSZ oldalán.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, az 1976-os montreali olimpián szerezte meg az aranyérmét, ami pályafutásának csúcspontja volt. Az 1980-as moszkvai olimpián harmadik hellyel zárt a csapattal, szerepelt az 1974-es bécsi, és az 1977-es jönköpingi EB-nyertes válogatottban is. Három világbajnoki érmet szerzett (1975, 1978, 1982), majd 1983-ban egy EB-ezüstérmet. Csapó Gábor összesen 272 alkalommal játszott a magyar válogatottban 1970 és 1983 között.

Miután klubszinten felhagyott a játékkal, vezetőedző lett először Szicíliában, majd 1991-től a Vasasban. Később Faragó Tamással indított pólósulit, hogy aztán 2003-ban még egyszer, utoljára feltűnjön a medenceparton, amikor a Fradi vízilabdásait irányította egy idényen keresztül. Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke így emlékezett meg Csapóról:

„Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat. Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás