promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntöttek, marad a 4 napos munkahét, sőt többen is megkapják a kedvezményt
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A négynapos munkahét ötlete a munkahelyek és hivatalok rezsicsökkentése kapcsán merült fel, de a nemzetközi álláspont szerint, jobban és többet dolgoznának a munkavállalók, ha több pihenőnapot kapnának, magyarul hatékonyabb munkavégzést vizualizálnak a 4 napos munkahét támogatói.

Nem csak külföldön, de Magyarországon is több cég tesztelni kezdte a gyakorlatban a könnyítést. A Libri-Bookline Zrt. központjában október elsejétől vezették be a tesztüzemet úgy, hogy 34 órás munkaheteket alakítottak ki. A Telekom Magyarország boldogabb és hatékonyabb kollégák reményében szintén tesztelni kezdte a 4 napos munkarendet a kollégák egy kisebb csoportjával.

Náluk bevált! A Telekom örömmel kommunikálta, hogy sikeres volt a tesztidőszak, így több szakterületére is kiterjeszti a 4 napos munkahetet.

- Nemzetközi tapasztalatokra építve abból indultunk ki, hogy a három egybefüggő szabadnap a munkával és a szabadidővel töltött időt kiegyensúlyozottabbá teszi, a kollégák életminősége javul, és jól összehangolt munkaszervezés mellett nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. A 4 hónapos tesztidőszak közvetlen tapasztalatainak, valamint az országos reprezentatív kutatásnak köszönhetően rengeteg információt gyűjtöttünk az új típusú munkarend előnyeiről, a felmerülő kérdésekről és a munkaerőpiac várakozásairól. A tesztidőszak sikeresnek bizonyult, így a bevont kollégák számát megduplázva, további területekre kiterjesztve és új szempontokat vizsgálva folytatjuk a pilot-ot, 2023 augusztus végéig. Emellett arra biztatjuk a munkaerőpiaci szereplőket, hogy saját lehetőségeikhez mérten, csatlakozzanak a kísérlethez – ismertette a projekt eredményeit Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A 4 napos munkahét témakörét nem vette szeptemberben napirendre a kormány, úgy nyilatkoztak, hogy jelenleg nem foglalkoznak a kérdéssel.

A Magyar Telekom 4 napos munkarendjének tesztidőszakát pozitív eredmények zárták. A fix munkaidőben dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak eredménye 10 %-kal nőtt a korábbi teljesítményükhöz képest.

Egy felmérést is végeztek azok között, akikkel tesztelte a Telekom a 4 napos munkarendet és arról adtak visszajelzést a kollégák, hogy elegendő idő jutott a 3 napos pihenőidőben a magánéletre és pihenésre, így továbbra is szívesen folytatnák munkájukat ebben a rendben.

Az eredményeket és visszajelzéseket elemezve a Magyar Telekom folytatja a 4 napos munkahét tesztelését, és 2023. február 1-től megduplázva a résztvevők számát, 6 hónapra hosszabbítja a tesztüzemet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás