promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó hír jött a koronavírusról, ismét emelkedik
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Népegészségügyi Központ aggasztó dolgot közölt a koronavírusról.

Ismét aggasztó hírek érkeztek a koronavírussal kapcsolatban. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt közölte, hogy a szennyvízben ismét emelkedik a vírus örökítóanyagának koncentrációja. Az NNK megvizsgálta Magyarország több városát is, melyek közül emelkedő tendencia figyelhető meg Budapesten, Kecskeméten, Szegeden, és Szekszárdon.

Csökkenő tendencia sajnos sehol sem tapasztalható, a közlemény szerint minden mintavételi helyen emelkedett kategóriás a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Bár a járványügyi intézkedéseket már rég feloldották, és beoltották a lakosság javarészét, sokan még mindig attól tartanak, hogy visszatér még a koronavírus, és ismét kezdődik minden elölről. Rusvai Miklós nemrég az ATV-ben beszélt a vírusmutációkról, az influenzáról, és arról, hogy előbb-utóbb újra be kellene majd vezetni a maszkviselést a közintézményekben és a tömegközlekedésben, ugyanakkor hozzátette, hogy most is hordhatja bárki; ártani nem árt.

Való igaz, manapság is több emberen látni szájmaszkot a buszokon, a villamoson, a boltokban. A Promotions-nak szerdán nyilatkozott egy középkorú nő, aki a kisfiával vásárolt éppen a SPAR egyik budapesti boltjában.

„Nekünk biztonságérzetet ad, ha hordjuk. Az egész család be van oltva, de nem csak a koronavírus van. Itt az influenzaszezon is, mi úgy vagyunk vele, hogy egyáltalán nem szeretnénk megbetegedni”

Az édesanya azt is elárulta nekünk, hogy ők hogyan védekeznek a vírusok ellen a hidegebb évszakokban.

„Vitaminokkal. C-vitamint szedünk, D-vitamint, magnéziumot, meg persze sok zöldség és gyümölcs; most vettünk savanyú káposztát is, azt is nagyon szeretjük. Meg hát mézet fogyasztunk sokat, teába, kávéba, vagy csak magában”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás