Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Nébih figyelmeztetése életet menthet, erről minden magyar családnak tudnia kell

A Nébih figyelmeztetése életet menthet, erről minden magyar családnak tudnia kell

Helyi Hírek

A Nébih figyelmeztetése életet menthet, erről minden magyar családnak tudnia kell

Helyi Hírek

Promotions 14:14

Súlyos allergiás reakciót okozhat az egyik Magyarországon is kapható termék.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rengeteg embernek segített már azokkal a közzétett figyelmeztetésekkel, amikben különböző lehetséges veszélyekre hívja fel a magyar vásárlók figyelmét. Nemrég például egy olyan fogyókúrás porral kapcsolatban adott ki tájékoztatást a Nébih, amiben akár fémdarabok is lehetnek, szóval általában komoly a dolog, és nem csupán apróságokról van szó:

Most egy olyan figyelmeztetést adott ki a Nébih, ami súlyosabb esetekben konkrétan életeket menthet, hiszen a honlapon közölt információik szerint kapható Magyarországon egy protein szelet, aminek a magyar nyelvű címkéjén nincs feltüntetve, hogy az egy súlyosan allergén összetevőt, vagyis egészen pontosan földimogyorót is tartalmaz/tartalmazhat – erre mindenképp érdemes figyelniük azoknak, akik érzékenyek erre, hiszen akár végzetes is lehet az ilyen emberek szervezetének reakciója.

Az érintett termék adatai:

  • Név: Sante Go On Nutrition Protein Bar 33% Vanilla Raspberry 50 g
  • Minőségmegőrzési idő: 23/04/2023
  • Tételszám: 23062022

A Nébih a honlapján bővebben is kifejti, hogy mik is azok az allergének:

„Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció, az immunrendszer nem megfelelő válasza, mely során szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket”.

A Nébih arról is tájékoztatta a vásárlókat, hogy akinek ez esetleg problémát jelent, az visszaviheti az érintett terméket a vásárlás helyére, ahol természetesen megtérítik a teljes vételárat.

Íme az érintett termék illusztrációs képe:


Kép: Nébih

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria