Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A rezsiemelés óriási változást hozott magával Magyarországon, ami rengeteg embert érint

A rezsiemelés óriási változást hozott magával Magyarországon, ami rengeteg embert érint

Helyi Hírek

A rezsiemelés óriási változást hozott magával Magyarországon, ami rengeteg embert érint

Helyi Hírek

Toronicza Péter 15:34

Az még csak a kezdet, hogy mindenki elkezdett spórolni.

Nem lehetett tovább húzni a dolgot, így Magyarországon is elszálltak a rezsiköltségek. Alig lettünk túl a koronavírus-járványon, most az orosz-ukrán háború borítja fel teljesen Európa gazdaságát.

A júliusi válság-kormányülést követően ugyebár eldőlt, hogy az állam kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát hazánkban. Az áram ára kevésbé, míg a gázé jelentősen megnőtt. Mivel lassan közeledik az egyre hidegebb idő Magyarország felé, úgy fognak nőni a fűtésszámlák is. Most még lehet persze élvezni kicsit a vénasszonyok nyarát így október elején.

A boltokban szintén magasak az árak, és hiába emelnek csak piciket az áruházak, hogy ne tűnjön fel a vevőknek a változás, a fizetéskor látja mindenki, hogy kevesebb dolgot visz haza, és többet fizet érte. Nincs mese, Magyarország elkezdett megtanulni spórolni.

Az ATV Magyarország műsorában Turai József energiapiaci szakértővel beszélgettek arról is, hogy jelentősen csökkent a hazai villamosenergia-fogyasztás az elmúlt hónapokban. Ha a boltban tudunk kevesebbet vásárolni, akkor le tudjuk kapcsolni a villanyt otthon, és a tévénél szintén, meg tudjuk nyomni például a piros gombot, ha nincs rá szükségünk. A teljes beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

A rezsiemelés folyamatosan hozza magával a változásokat Magyarországon, és nem meglepő, hogy ez az egész az ingatlanpiacon újra megmozgatta az állóvizet. Innentől kezdve a spórolás miatt egyre kelendőbbek az alacsony rezsijű garzonlakások.

Az ATV-nek nyilatkozó ingatlanszakértők úgy látják, a kislakások mellett a vevők a korszerű fűtési technológiával rendelkező otthonokat keresik.

A piac nem meglepő módon erre rögtön reagált. A megemelkedett kereslet felnyomta az árakat, szóval a garzonlakások négyzetméterára a fővárosban most 1 millió forint körül mozog. Sokan szívesen fordítanak hátat Budapestnek, de ott sem sokkal jobb a helyet. A megyeszékhelyeken 7-800 ezer forintos áron lehet ezekhez hozzájutni négyzetméterenként.

A magas árak mellett a hitelkörnyezet sem kedvez a lakásvásárlás előtt állóknak. A bankok ráadásul az utóbbi időben jobban megnézik, hogy kinek adnak hitelt.  

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria