promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hír a távhősöknek: rendkívüli döntéseket hozott a kormány
Borítókép:  MTI/Balogh Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rendkívüli bejelentéseket tett a magyar kormány.

Orbán Viktor vezetésével maratoni kormányülést tartottak a magyar kormány tagjai szerdán - erről posztolt a kormányfő a Facebook-oldalán.

Hogy pontosan miről is esett szó ezen az ülésen, arról csütörtökön 10 órakor egy Kormányinfó keretében számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A miniszter elmondta, hogy egész Európában aggasztó az energiaellátás, és az energiaárak emelkedése miatt gazdasági válsághelyzet alakult ki. Legfőbb problémaként a gázhelyzetet emelte ki, hiszen több országban is ellátási problémák alakultak ki. Gulyás Gergely hozzátette, hogy mind a lakosság, mind a vállalatok számára most a legfontosabb a gázfogyasztás csökkentése, ezért 25 százalékos gázfelhasználási csökkentésre kötelezik az állami szerveket, ami alól kivételt képeznek a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények.

A miniszter kiemelte, hogy a kormány fontosnak tartja, hogy az átlagfogyasztásig fenntartsa a rezsicsökkentést, ugyanakkor elmondta, hogy jövő héttől hatósági áron lehet majd fát vásárolni az erdőgazdaságoknál, 10 köbméter fát azonban mindenkinek biztosítanak az állami erdőgazdaságok.

Gulyás Gergely továbbá bejelentette, hogy

  • állami elővásárlási jog lesz a barnaszénnél;
  • a távhő ára nem fog változni a lakossági fogyasztók számára;
  • az összes háztartást ellátják majd mérőórával egy négy-ötéves programon belül.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás