promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért hívják Majkát Majkának? A válasz totál megdöbbentő lesz, a magyarok nagy része nem is gondolt volna erre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre a titokra is fény derült.

Az elmúlt hét egyik legolvasottabb cikke Magyarországon a médiában az volt, hogy miért kapta Majka felesége, Majoros Hajnalka, azaz Dundika a Dundika becenevet. Szinte biztos, hogy nem erre a sztorira számítottak azok, akiket érdekelt a kérdésre adott válasz. Közben az is kiderül, hogy Dundika ma már jobban szereti, ha Majoros Hajnalkának hívják. Az édesanyja árulta el, hogy még 15 évesen kezdték el Dundikának hívni Hajnalkát, mivel szinte semmi nem látszódott meg rajta, bármit ehetett, ő nem hízott. Amúgy egy barátja kezdte el őt így hívni.

És hogy mi a helyzet Majkával?

Magyarország egyik leghíresebb valóságshow sztárját, repperét és előadóját bizony egy régi csehszlovák sorozatban szereplő gyermek után nevezték el, persze az elnevezés azzal is összekötettésben áll, hogy Majoros a családneve, de ettől függetlenül a Majka becenév nem létezne a sorozat nélkül, amelyre valószínűleg csak a negyven fölöttiek emlékezhetnek.

Erről amúgy korábban még maga Majoros Péter beszélt a Ninja Warrior egyik adásában Tillának. A Csillagok küldötte című csehszlovák sorozatban ugyanis így hívták a világűrből érkező gyermeket. Az 1978-ban készült sci-fi széria főszereplője tehát Majka, és részben róla kapta a becenevét a magyar repper. Majkát amúgy Zuzana Pravňanská alakította a sorozatban.

Íme egy részlet a régi sorozatból:

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás