promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egészen megdöbbentő dolog bukkant elő a Dunából Magyarországon, már fényképek is készültek a ritkán látható nevezetességről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre nagyobb a szárazság, amely bizony néha látványos előbukkanásokban ölt testet.

Az elmúlt időszakban a szárazság miatt folyamatosan jönnek a képek Magyarország alacsony vízállású tavairól és folyóiról, néha pedig egészen megdöbbentő látványosságok és természeti jelenségek, vagy éppen emberi kéz alkotta figyelmeztetések bukkannak elő a mélyből. Olyan dolgok, amelyeket bizony nagyon kevésszer lehet látni, de könnyen megeshet, hogy örökre a retinátokba ég majd az, amit látni fogtok.

Ilyen például most a Vámosszabadinál előbukkanó hajóroncs, amely bizony egy nagyon komoly történelmi időszak emléke. A Blikk számolt be róla először, hogy az alacsony vízállás miatt látni lehet a titokzatos szellemhajót, amely a második világháború egy jelentős monumentuma a Duna magyarországi szakaszán. A lap arról is beszámolt, hogy a hajó a második világháborúban süllyedhetett el, most pedig Vámosszabai határában látható.

A területen súlyos harcok dúltak a világháború utolsó szakaszában.

A lap a Körkép.sk-t idézve beszéli el a hajó históriáját, azt is megemlítik, hogy utoljára 2018-ban lehetett látni a roncsot. Az elsüllyedt roncs a feltételezések szerint egy orosz páncélozott ágyúnaszád maradványa lehet. A szlovák oldalon, Medve településen még emléktábla is mutatja az itt életüket vesztő katonák neveit. Ám lehet, hogy nem ez a történet a valóság, hanem a roncs egy elsüllyedt német hajó roncsa lehet, mivel a területen súlyos harcok zajlottak. De az is megeshet, hogy egy aknamentesítő hajó roncsa az, amely időnként előbukkan.

IDE kattintva képek is láthatók a hajóról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás