promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vodafone félrevezette az ügyfeleit
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vodafone nem olyan rég Magyarország vezető mobilhálózatának hirdette ki magát, ami miatt szintén megütheti a bokáját.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számolt be róla, hogy Vodafone Magyarország Zrt. megtévesztően népszerűsítette a mobilinternet-díjcsomagjai mellé választható, bizonyos közösségi alkalmazások korlátlanságát ígérő (pl. „korlátlan közösségi élmény”) kiegészítő csomagjait.

A reklámok félrevezetőek voltak, ugyanis a csomagok valójában nem voltak korlátlanok, mivel bizonyos funkciók használata, mint mondjuk a beágyazott médiatartalmak megtekintése csökkentette az ügyfelek adatkeretét.

A Vodafone nem akart belemenni, hogy emiatt felesleges köröket fusson, így elismerte, hogy hibázott, és mindenben együttműködött a Versenyhivatallal.

A Vodafone azt is bevállalta, hogy kompenzációként minden olyan előfizetőnek, akinek a vállalás megvalósításakor Vodafone Pass-ot tartalmazó díjcsomagja vagy kiegészítő Pass szolgáltatása van, annak 3 GB-os extra adatkeretet biztosít. A cég erről szöveges üzenetben fogja értesíteni az érintetteket.

A Vodafone Magyarország Zrt. ettől még megkapta a 60 millió forintos büntetését, ami már így is egy mérsékelt bírság.

A HWSW legutóbb arról számolt be, hogy a Vodafone az egyik kampányban Magyarország vezető mobilhálózatának állította be magát. Ebben egy külsős cég tavasszal elvégzett méréseire hivatkoznak. Meglátjuk, hogy ez egy esetleges újabb versenyjogi vizsgálat során megállja-e a helyét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás