promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy a baj a magyar benzinkutakon! 100 kúton már nincs is üzemanyag
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több benzinkúton fogy el az üzemanyag.

Egyre problémásabb Magyarországon tankolni, hiszen egyre több benzinkút van, ahol elfogyott az üzemanyag. Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt - erről Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt az ATV-nek.

Magyarország több pontján is találhatunk olyan benzinkutat, ami nincs nyitva. Ez azzal magyarázható, hogy az adott benzinkúton kifogytak az üzemanyagból, és még nem kaptak utánpótlást. Egy balassagyarmati kút üzemeltetője elmondása szerint utoljára múlt pénteken kaptak üzemanyagot, ami pillanatokon belül el is fogyott, ezért hétfőn már ki sem tudtak nyitni.

A Xhénia Kft. ügyvezetője, Tóth András szerint ez azért nagy probléma, mert az erre a hónapra szánt mennyiség fele már el is fogyott, és még csak augusztus 8-dika van. Nagy a bizonytalanság, ugyanis nem tudják, hogy rendelnek most üzemanyagot, akkor fognak-e egyáltalán kapni, de ha kapnak, akkor mennyit.

Az ATV híradójának nyilatkozó szakértő szerint a korlátozások mértéke azért tér el ennyire, mert erről nincs egy egységes szabályozás. Az OMV kutaknál például legfeljebb 50 litert lehet tankolni, viszont a Shell-nél 80 ezer forintért lehet üzemanyagot kapni, amit ha átszámolunk piaci áron, akkor azt látjuk, hogy ez duplája az OMV-s mennyiségnek. A szakértő szerint a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hogy hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba.

A kormány nemrég jelentette be, hogy most már csak a magántulajdonban lévő gépjárművekbe lehet 480 forintos áron tankolni, a céges autók már csak piaci áron kaphatják az üzemanyagot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás