promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a szörnyű igazság: a magyarok többsége nem is tud róla, de zabálják az áramot ezek az otthoni készülékek akkor is, ha ki vannak kapcsolva
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte biztos, hogy az otthoni áramfogyasztással és spórolással kapcsolatban most minden érdekel minket.​

Az utóbbi időben a rezsicsökkentés volt a téma szinte minden sajtótermékben Magyarországon, a limit változása pedig arra ösztönzi az embereket, hogy bizony sokkal tudatosabban bánjanak az otthoni áram- és gázfogyasztással. Így pedig rengeteg cikk lát napvilágot a spórolással kapcsolatban, a Femcafé most 4 olyan otthon használatos, elektronikai eszközt vett górcső alá, amelyek bizony akkor is fogyasztanak, ha éppen ki vannak kapcsolva.

Ezek az eszközök akkor is nyelik tehát a pénzünket és fogyasztják az áramot, ha offoljuk őket.

Ilyen például az, amikor már nem töltjük a telefont, de bizony a töltőnk be van dugva a konnektorba, így pedig folyamatosan kap áramot. Ez ugyan csak nagyon minimálisan fogyaszt, mégis van mögötte fogyasztás, és mindez feleslegesen.

Kicsit érdekesebb kérdés a tévé.

Az otthoni időtöltés egyik központi eleme a televízió, naponta átlagban több órát nézik a magyarok a készüléket. A legújabb felmérések szerint egy magyar manapság 5 óra 14 percet nézi a készüléket, amely bizony akkor is áramot fogyaszt, ha ki van kapcsolva. Mégis hogyan? Mivel a készülék kikapcsolásával készenléti állapotba kerül a tévé, és így kap áramot, ez évente több ezer forintodba kerülhet.

De sokat spórolhatunk a laptopok kihúzásával, illetve a sütők áramtalanításával is, ha kijelzővel rendelkeznek.

Érdekel még, hogy mi mennyit fogyaszt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás