promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentést tett a MÁV, több százezer magyart érinthet a hír, erről mindenképpen tudnod kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos, hogy erről tudj.

Az elkövetkező napokban is kitart majd a rendkívüli hőség Magyarországon, a Belügyminisztérium pedig már életbe is léptette a vörös kódot. Országos hőségriasztás is érvényben van, épp ezárt a MÁV is kiadott egy bejelentést, amelyben figyelmeztetik és tájékoztatják az utazó közönséget, hogy az egyes térségekben akadozhat a vonatforgalom, és akár nagyobb késések is kialakulhatnak, ráadásul ilyenkor a csatlakozásokat sem tudják tartani a vonatok.

A kánikulában a hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben káros anyagfeszültség keletkezik - írják a közleményban a vasúttársaság honlapján. A MÁV épp ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatokat, a társaság szakemberei folyamatosan mérik a sínhőmérsékletet is, és szükség esetén sebességkorlátozásokat is bevezetnek.

Mint írják:

Ha 45 Celsius-fokot elérő vagy afölötti sínhőmérsékletet mérnek, a vasúttársaság fokozott pályafelügyeletet vezet be. A tartós hőterhelés szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, 50 Celsius-fok feletti sínhőmérsékletnél a forgalombiztonságot veszélyeztető pályahibák alakulhatnak ki.

Ráadásul a nagy melegben növekszik a felsővezeték-szakadás kockázata is.

A MÁV ezért arra kéri az utasokat, hogy hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak majd útnak, és ha ezt teszik, mindenképpen tájékozódjanak jó előre a fennálló forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál, a MÁVDIREKT-nél.

És hogy milyen időjárásra lehet számítani Magyarország egyes részein az elkövetkező napokban?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás