promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha vettél ebből a termékből, semmiképp se edd meg! - Figyelmeztetést adott ki a Nébih
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szalmonella lehet az egyik Magyarországon is kapható termékben.

Ahogy bejött a jó idő, a magyarok egyből elővették a kis grillsütőjüket és elkezdték beszervezni a haverokat, családtagokat hétvégére, hogy csapjanak egy jó nagy sütögetést. Ilyenkor rengetegen szeretnének fasírtot enni, amihez néha fagyasztott formában szerzik be a hozzávalókat – most ezekhez az emberekhez szól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, vagyis a Nébih figyelmeztetése.

A Nébih tájékoztatása szerint Magyarországon is forgalomba került egy olyan Lengyelországból származó termék, amiben lehet, hogy van Salmonella baktérium, vagyis a vásárlók komoly Szalmonella-fertőzésnek vannak kitéve.

Visszahívásra került a „KINGA fagyasztott fasírtalap 500 g” nevezetű, 28.04.2022 tételszámmal rendelkező termék, amit semmiképp sem szabad elfogyasztani, ha a vásárolt árucikk lejárati dátuma 27.10.2022.

A Novro Kft. forgalmazza az érintett terméket, és innen is érkezett a bejelentés, ami alapján a Nébih kiadta a minden bizonnyal rengeteg embert érintő figyelmeztetést. A „KINGA fagyasztott fasírtalap 500 g” több helyen is kapható, így ha vásároltunk belőle valahol, akkor mindenképp érdemes leellenőriznünk, hogy nem-e esetleg abból a készletből van, ami problémás lehet.

A Nébih honlapján ez olvasható a Salmonelláról:

„A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.”

Íme az érintett termék illusztrációs fotója:


Kép: diszkontfutar.hu (screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás