promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még csak most derült ki a koronavírusról ez a vérfagyasztó dolog
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vajon kirobbanhat egy újabb koronavírus-járvány Magyarországon?

Azt hihetnénk, hogy már magunk mögött hagytuk a koronavírus-járványt, de érkezett egy elég rossz hír. Szlávik János infektológus az RTL Klub Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy a vírus nyáron is terjed Európában, és persze Magyarországon is.

A szakember kiemelte, hogy a jelenlegi variáns, bár alapvetően enyhébb tüneteket okoz, sokkal könnyebben terjed emberről emberre.

Az enyhébb tünetek miatt aki megbetegszik, az hamarabb fel is gyógyul, nagyjából olyan 4-6 nap alatt. Ez terhet vesz le a kórházakról, mivel a többség így nem is szorul ápolásra.

Közben kiderült, amit már nagyon sokan akartak tudni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ez pedig az, hogy mennyi oltatlan ember halt meg.

Az Átlátszó cikkéből kiderült, hogy koronavírusban 2021-ben meghaltak háromnegyede nem volt beoltva, vagyis hát pontosabban így volt feltüntetve, hogy az elhunytak egynegyede legalább egyszer be volt oltva a fertőzés ellen.

Sajnos az nem lett megválaszolva, hogy mikor kapták meg az elhunytak az oltásokat, ahogyan az sem, hogy mikor haltak meg.

A lényeg persze az, hogy jelentősen nagyobb arányban voltak oltatlan áldozatok a koronavírus-járvány idején tavaly. Szlávik János is kiemelte, hogy aki eddig nem tette, feltétlenül oltassa be magát.

A koronavírus tüneteknél most is a klasszikus dolgokra kell figyelni: láz, köhögés, torokfájás, ízületi és végtagfájdalom, és persze az íz- és szaglászavarok. Remélhetőleg ősszel nem kapunk a nyakunkba újabb korlátozásokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás