Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos hírt kaptak a magyarok, szombattól már az egész ország területére kiterjed

Fontos hírt kaptak a magyarok, szombattól már az egész ország területére kiterjed

Helyi Hírek

Fontos hírt kaptak a magyarok, szombattól már az egész ország területére kiterjed

Helyi Hírek

Promotions 13:34

Meleg, hőség, kánikula, brutális meleg.

Az elmúlt napokban elképesztő méreteket öltött a kánikula, nem volt ritka, hogy a hőmérők bizony 40 fok feletti melegeket mutathattak. De ha ennyi nem is volt, általában 30 fok felett voltunk bőven. Sokakat megvisel a hirtelen meleggé váló időjárás, és persze nagy kihatással van környezetünkre is. Vannak olyan helyek Magyaroszágon, ahol vízhiány lépett fel.

Ami egy kicsit jobb hír a nagy hőségben, hogy hidegfront várható szombatra, amely egy nagyon kicsit enyhítheti a kánikulát az ország egyes részeiben. Az Időkép előrejelzése szerint szombatra ugyanis egy hidegfront hoz többfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos északi-északnyugati szelet. Délután pedig a Dunától keletre elszórtan záporokra és zivatarokra is számítani lehet.

A szárazság és a kánikula miatt fontos hír jött, szombattól ugyanis az egész ország területére elrendelték a tűzgyújtási tilalmat. Írta honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Így pedig:

Szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A Nébih azt javasolta, hogy a tilalommal nem érintett belterületen is zárt égésterű eszközöket, elektromos vagy gázgrillt használjanak, mert a nyitott égésterű szén- vagy fatüzelésnél az égő zsarátnokok több száz méterre is képesek elrepülni és meggyújtani az ott található növényzetet.

Borítókép: Profimedia - illusztráció