promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetesen fura hangokat hallottak egy magyar városban, mintha a tenger alól jött volna morajlás, aztán kiderült az igazság
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon érdekes történet, amelyből tanulhatsz is.

Talán nincs is jobb módja a tanulásnak és az ismeretterjesztésnek, minthogy egy fura címből és felvetésből kiindulva valami elképesztően izgalmasra világítsunk rá. A marketingben nagyon sokszor követik ezt, és bizony rengetegszer nagyon rá is éreznek a dolgok ízére a szakemberek. Ha az érdekesség mögött tényleges tartalom feszül, akkor bizony minden figyelmet oda tud vonzani egy efféle figyelemfelkeltés.

De a legjobb persze az, ha mindez természetes, a valóság szüli, mint például a mostani sztori.

A Mályi Madármentő Állomás posztja pedig rendkívül izgalmas, tanulságos, és sokat okulhatunk is belőle. A Facebook-on közzétett írásban arról írnak, hogy több hívás is érkezett hozzájuk, hogy Miskolcon, az Avas városrészben tengeralattjárót vélnek felfedezni. Van, aki meg is ijedt, hogy feltör egy csatornából.

Ám tengeralattjáróról szó sem volt, ugyanis a füleskuvik ad olyan hangokat, mintha egy tengeralattjár szonárját hallanánk. A hasonlóság amúgy tényleg elképesztő. Ha a YouTube-on rákeresünk az állatra, és meghallgatjuk a hangját, tényleg elképesztő a hasonlóság.

A füleskuvik amúgy az egyetlen Magyarországon költő bagolyfaj, amely vonuló. A telet Afrikában tölti, hazánkba áprilisban tér vissza. A füleskuvik éjjel aktív, a fák között nagyon jól el tud rejtőzni, mivel a fa kérgéhez hasonlít a tollazata.

(via Sokszínű Vidék)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás