promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor – erről minden magyarnak tudnia kell
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor kormányülést tartott a Karmelita-kolostorban, ahol fontos döntések születtek.

Ugyebár az ukrán-orosz háború Magyarországra is nagy hatással van, főleg mert a véres harcok itt folynak a szomszédban. Arra még a szakértők sem tudják pontosan a választ, hogy mikor lehet ennek az egésznek vége.

Sok múlik majd Putyin és Zelenszkij csúcstalálkozóján is, ami még biztosan nem a közeljövőben fog megtörténni.

Tegnap a parlament kora délután elfogadta, Novák Katalin köztársasági elnök pedig aláírta, így éjféltől életbe lép a háborús veszélyhelyzet Magyarországon.

„A járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon, és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a magyar családokat”

- mondta akkor Orbán Viktor, aki ma tájékoztatott is mindenkit az első döntésekről.

A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot, valamint egy honvédelmi alapot. Innen fizetik majd a rezsicsökkentés, valamint a honvédség megerősítésének a költségeit. 

„Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk egy részét ebbe az alapba fizessék be. Ezek az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re, és 2023-ra vonatkoznak”

- jelentette be a miniszter.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a részletekről a holnapi kormányinfón esik majd szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás