promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálos betegséget okozhat az Auchan terméke, amit imádnak a magyarok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Életveszélyes élelmiszer az Auchan üzleteiben.

Termékvisszahívásról adott ki tájékoztatást május 20-án, pénteken a Nébih. Az Auchan üzleteiben megtalálható, sajátmárkás disznósajnál ugyanis felmerült a Listeria monocytogenes szennyezettség gyanúja.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el:

  • Termék megnevezése: Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g
  • Márka: Auchan Tuti Tipp
  • Minőségmegőrzési idő: 01.06.2022
  • Kiszerelés: 100 g

(Fotó: Nébih)

Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.

Mi az a Listeria monocytogenes?

Ez egy olyan, természetben széles körben előforduló baktérium, ami emberi megbetegedést okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás