Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos dologra hívta fel a magyarok figyelmét a NAV

Fontos dologra hívta fel a magyarok figyelmét a NAV

Helyi Hírek

Fontos dologra hívta fel a magyarok figyelmét a NAV

Helyi Hírek

Promotions 12:12

Már nem sok idő maradt.

Fontos határidőre figyelmeztet szerdai közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig. Aki egyetért a NAV által elkészített tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 20-án automatikusan bevallássá válik a tervezete. Ez alól kivételt képeznek az őstermelők, az áfás magánszemélyek, és az egyéni vállalkozók.

Az elektronikus tárhellyel nem rendelkező adózók, akik kérték az adóbevallási tervezetük postázást, május elejéig kapták meg azokat a NAV-tól. Az Adóhatóság felhívta a figyelmet arra, hogy tanácsos átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Fontos kiemelni, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezethez melléklet személyre szabott kiegészítő nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

A személyi jövedelemadó befizetésekor az adóazonosító jelet vagy adószámot az átutalás vagy csekk "közlemény" rovatában mindig fel kell tüntetni. Ha ez nincs meg, akkor a NAV csak később tudja a befizetőhöz kapcsolni a befizetett összeget.

Ha elakadunk a tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, a NAV 1819-es Infóvonalának hívásával segítséget kérhetnek a hivatal munkatársaitól, május 18-án és 19-én 18 óráig, május 20-án 20 óráig.

Az alábbi videóban is kaphattok egy kis segítséget az szja-bevallási tervezet módosításához:

Borítókép: Profimedia