promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Boxos” előzés az 1-es főúton – ilyet még egy autós sem láthatott a magyar utakon
Borítókép:  Bp-i Autósok Közössége
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen előzést sem láttunk még. Akár egy Forma-1-es box kiállás, csak éppen az 1-es főűton.

Sokfajta előzési technikát, és egyéni megoldásokat tapasztalhattunk már a magyarországi autóutakon, de olyanra talán még egyetlen egyszer sem volt példa, hogy valaki a pihenőbe kivágódva előzött volna meg két autót is.

Márpedig pont ezt rögzítette egy autó fedélzeti kamerája az 1-es főúton április 30-án, amit aztán a Budapesti Autósok tett közzé.

„2022. 04. 30. 10:51-kor, az 1-es úton, Biatorbágy felé valid 90-nel haladva megelőz ez batár. Persze irányjelzőket nem használ. Elhúz, utolér másokat, akik a pihenő melletti 60-asra ráfékeznek. A gyökér erre kivágódik a pihenőbe, letalpalja az autót, és jobbról kielőzi a szabályosan közlekedőket”

– írta a felvétel készítője.

A videón jól látszik, hogy a nagy, fehér jármű a megengedett sebességnél jóval gyorsabban halad az úton, majd mikor egy pihenő közelébe ér, irányjelző nélkül hirtelen lehúzódik, és a pihenő szakaszon felgyorsulva – szintén index nélkül – visszatér az útra, bevágva a korábban előtte haladó két autó elé.

Ehhez hasonlót eddig csak a Forma-1-ben láthattunk; a Budapesti Autósok is mint egy új előzési műfajként hivatkozik a felvételen látható módszerre. A Facebookon több olyan sofőr kommentje olvasható, akik szerint a pihenőből előző autós nem követett el szabálytalanságot.

„A 60-as tábla csak az úton közlekedőkre vonatkozik, a parkolóra nem, hiszen onnan nézve az úttest bal oldalán van a tábla. Továbbá a záróvonalat sem lépte át. Ez nem előzés volt, csak a másik sávban közlekedő melletti elhaladás.”

„Vagány előzés volt. Nem előzött jobbról, hiszen a parkolóból hajtott ki, és sebességkorlátozás sem volt ott a részére.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás