promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kíváncsi vagy Áder János milyen házat kap? Ide költözik a leköszönő köztársasági elnök
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Áder János május után fog visszavonulni, és igazán impozáns házba költözhet be a családjával.

Áder Jánost az Országgyűlés 2012. május 2-án választotta meg köztársasági elnöknek. Az Alaptörvény rendelkezése szerint 8 nappal később, 2012. május 10-én lépett hivatalba. A hosszú utazása itt nem ért véget, mivel 2017. március 13-án újraválasztották a köztársasági elnöki tisztségében.

Az úton, amely mögötte van, mindig mellette állt felesége, dr. Herczegh Anita. Még 1984-ben házasodtak össze, és azóta jóban-rosszban kitartanak egymás mellett.

Házasságuk során négy gyermekük született. Közülük Borbála, a legidősebb lány maga is jogász lett, András gazdasági főiskolát végzett, Orsolya a művészetek iránt érdeklődik, és a legkisebb, Júlia pedig középiskolai tanulmányait végzi.

Áder János ugyebár hamarosan búcsúzik, mivel a köztársasági elnököt csak egyszer lehet újraválasztani. Még március 10-én a Parlament a képviselők több mint kétharmadának támoagatásával (137 igen, 51 nem, 5 tartózkodás mellett) Magyarország következő köztársasági elnökévé választotta Novák Katalint.

Jelenleg van egy olyan jogszabály, hogy a volt köztársasági elnök kérheti, hogy az állam gondoskodjon a lakhatásáról. Ez a juttatás az életük végéig jár. A 24.hu megemlíti érdekességként, hogy Sólyom László egy akkor épült svábhegyi társasházi lakást választott, Áder elődje, a plágiumbotrányba belebukó Schmitt Pál pedig nem kért állami ingatlant.

Áder János most a családjával egy igazán impozáns 720 négyzetméteres ingatlanba költözik. Ide kattintva meg is lehet nézni, hogyan néz ki kívülről a ház. A képet Marjai János készítette. 

„A volt köztársasági elnökök ingatlanhasználatára vonatkozó szabályok nem változtak, ezért második elnöki ciklusa végén Áder János államfőt se több, se kevesebb juttatás nem illeti majd meg, mint a köztársaság első elnökét, Göncz Árpádot. Göncz Árpád tíz éves mandátuma lejárta után, 2000. augusztusában, a II. kerületi Vérhalom tér 7. alatt található reprezentatív neobarokk villába költözött, Áder János pedig elfogadta a számára felajánlott XII. kerület, Béla király út 3/a. alatt található ingatlant”

- erősítette meg a 24-nek a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Szóval Áder János marad a svábhegyi környezetben. A Béla király úti ház hamarosan elkészül, már csak pár dolgot kell rajta befejezniük a munkásoknak.

Anno még abba is belenézhettünk, hogyan dolgoznak Áder János testőrei, akiknek ezentúl Novák Katalint kell majd védeniük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás