promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetést adott ki a Katasztrófavédelem - Mától érvényes a változás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai naptól kezdve, egészen a visszavonásig érvényes a tilalom, amiről a Katasztrófavédelem a lakosságot tájékoztatta.

Március 10-től tűzgyújtási tilalom van érvényben egész Magyarország területén, vagyis tilos tüzet gyújtani erdőkben, facsoportokban, útszéli fasorokban, fásításokban, illetve ezek kétszáz méteres körzetében – ez érvényes a kijelölt tűzrakóhelyekre is, szóval mindenképp érdemes odafigyelni, mivel ez a változás visszavonásig érvényes.

Azért döntöttek a tűzgyújtási tilalom mellett az illetékesek, mert a csapadékmentes időjárás miatt nagy a szárazság, így egy kisebb figyelmetlenség is hatalmas tűzhöz vezethet – ezért mindenképp meg kell várni, amíg ki nem zöldül a természet, nehogy komoly bajok legyenek.

A Katasztrófavédelem elárulta, hogy a legtöbb szabadtéri tűz kerti zöldhulladék-égetés miatt jön létre, mivel sokan olyan helyen teszik, ahol erre nem lenne lehetőség – pedig csak ott szabadna csinálni, ahol az önkormányzati rendelet engedélyezi.

Ahhoz, hogy elkerüljük a tűzvészt, nagyban hozzájárul, ha a dohányosok nem dobják el az égő cigarettacsikket, illetve ha van a közelben víz és szerszám, amivel kordában lehet tartani a tüzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás