promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltűnik a Tesco polcairól egy sokáig nagyon népszerű termék, amelyet minden magyar ismer – erre biztos, hogy nem számítottál
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy korszakot fémjelzett egykor.

Fokozatosan eltűnnek majd a CD-k a Tesco-áruházak polcairól – ezt nemrégiben a Tesco anyacége jelentette be. A döntést a gyenge forgalommal indokolják – írta meg a Napi.hu. A lap a hír hallatán annak is utánanézett, hogy Magyarországon mi a helyzet az eladott CD-lemezek piacán, van-e kereslet még a korongokra, vagy éppen manapság a bakelit számít inkább felkapottnak?

A Vatera az optikai lemezek iránti kereslet megélénküléséről számol be, hogy újra egyre jobban kelendők a különböző albumok ezen a zenei hordozón. A lemezeken kiadott albumok iránti érdeklődés két éve ível felfelé.

A Vatera sajtóközleményében ezt azzal indokolják, hogy a CD hangzása napjainkban is nagyon jónak számít, illetve mobilisabb is a kezelése a legtöbbször csak otthon hallgatható, de népszerű vinyleknél.

A bakelitlemez olyan szinten éli virágkorát, hogy 2019-ben és 2020-ban a Vaterán ez volt a legnépszerűbb zenei hordozó, 2021-ben azonban a CD tört az élre. Érdekesség, hogy a járvány előtti évhez képest 2021-re 35 százalékkal nőtt a Vaterán a CD-eladások száma.

2021-ben közel 31 ezer darab zenei CD talált gazdára a Vaterán, utoljára 2011-ben fogyott hasonló mennyiség (abban az évben több mint 33 ezer darab CD kelt el a piactéren).

Az első CD amúgy még 1982-ben jelent meg, anno így mutatták be az új jövevényt a tévében:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás