promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas veszélyre figyelmeztet a Magyar Posta, minden magyar érintett lehet – íme a részletek!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy tudj.

Korábban már többször beszámoltunk róla, hogy a Magyar Posta nevével visszaélve adathalász leveleket és sms-eket kaphatunk. A cég most arra figyelmeztet, hogy a csalók továbbra is próbálkoznak, a veszély tehát nem múlt el.

Az utóbbi időszakban még meg is növekedett a Magyar Posta nevében történő visszaélések száma, a magyarokat a cég logóját és arculati elemeit felhasználva próbálják megtéveszteni a csalók.

A Magyar Posta most arról számolt be, hogy egyre több ilyen bejelentés érkezik hozzájuk az ügyfelektől. Hamis email-ben vagy sms-ben a csalók csomag átvételéhez kérik vagy a szállítási cím egyeztetését, vagy már rögtön azt is, hogy fizessük ki a díjat. Az állami cég erről részletesen is beszámolt a saját oldalán.

A levélben olyan, kattinható feliratú linkek lehetnek, mint „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot” – de persze ettől eltérő, kattintható linkek is feltűnhetnek a hamis levelekben. A csalók linkjére kattintva azonban adathalász weboldalra kerülhet a felhasználó, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak, és a bankszámlán lévő pénz is veszélybe kerülhet.

Kérik, hogy ha valaki ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra, és ne adjon meg adatokat.

Első lépésként mindig ellenőrizni kell a feladó e-mail címét vagy sms esetén a küldő telefonszámát, mert abból rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés – írják a közleményben, amely teljes egészében IDE kattintva olvasható.

A Tízes Lista korábbi videójából tájékozódhattok még arról, hogy melyek a leggyakrabban használt internetes csalások a világháló rengetegében:

(via Napi.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás