promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bankkártyával szoktál fizetni? Fontos, hogy erről tudj
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fókuszban a biztonság.

Az OTP legújabb felméréséből kiderült, hogy még mindig rengetegen vannak Magyarországon olyanok, akik tartanak a bankkártyás fizetéstől, annak ellenére, hogy a bankkártyás tranzakciók a lakosság körében rendkívül népszerűek. Az OTP Bank most egyszerű tanácsokat ad, amelyekkel fokozhatjuk a biztonságunkat.

A felmérésből többek között az is kiderül, hogy a 18 éven felüli magyar lakosság 81 százaléka rendelkezik elektronikus fizetésre alkalmas bankkártyával. A felmérésben résztvevők fele pedig napi szinten is használja azt, 24 százalékuk naponta többször is.

Az is kiderült a kutatásból, hogy a járványhelyezt elősegítette a kártyahasználatot, mivel a megkérdezettek 26 százaléka 2020 óta többet használja ezt a fizetési módot.

Ám a bankkártyatualjdonosok közöttt még így is sokan akadnak olyanok, akik nem midnen helyzetben használják szívesen a kártyájukat biztonsági aggályok miatt. A megkérdezettek között csupán 6 százalék azoknak az aránya, akik a mindennapokban még mindig nem érzik kellőképpen biztonságosnak a bankkártyás fizetést. 

Takács Domokos, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője a Napi.hu-nak elmondta, hogy léteznek olyan biztonsági beállítások, amelyekkel növelhetjük a biztonságunkat. Az új OTP InternetBank vagy MobilBank segítségével például beállítható a fizetési limit, ezt elérve nem használható a bankkártya.

Ezenkívül területi korlátozás is elérhető, illetve a kártyát le is tilthatjuk.

"A kétlépcsős ügyfélazonosítás beállításával tovább növelhetik ügyfeleink a biztonságukat, azért is érdemes beállítani, mert enélkül már nincs is lehetőségük az internetes vásárlásra" 

- nyilatkozta a lapnak Takács Domokos, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője.

(via Napi.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás