promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mészárlás Kiskunfélegyházán: lecsapott a fekete párduc?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyolc áldozatát téphette szét a fekete párduc, amit hetek óta hiába keresnek a helyi hatóságok.​

Hetek óta nem találják azt a fekete párducot, ami Kiskunhalas közelében bújkál. A veszélyes fenevadot most úgy tűnik, kicsalogatta a rejtekhelyéről az éhsége, ugyanis valóságos mészárlás rendezett egy kiskunfélegyházi gazda bárányai között.

A gazda a Facebook-on tette közzé a szörnyű képeket, mégpedig december 24-én, Szenteste.

„Mindenki vigyázzon az állataira mert nálunk reggelre Szabó-hegy 2-es dűlő legvégén mészárlás történt! 8 állatott tépett szét egyelőre nem tudni micsoda! Hatóságok értesítve és keresik mi lehetett"

Két-három egyed azóta intenzív gondozás mellett fűtött helyen lábadozik, de a sérülések miatt vélhetően ők is elpusztulnak a következő napokban. Egyetlen túlélő maradt, egy kecske. Másnap reggel a gazda kihívta a bugaci rendőrség munkatársait, akik rögzítették a nyomokat. Az 1,6 méter magas kerítés két helyen le volt nyomva, amely nagytestű állatra utalhat. Kaparást, a kerítést tövében, a földön nem találtak a kiérkező rendőrök. Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra. A tettes, a szakemberek véleménye alapján, vélhetően nagytestű kóborkutya, vagy aranysakál lehetett . Nem messze, 200 méterre, Zana Viktor tanyájától  Bodor István ingatlanán, pár nappal később hasonló eset történt. Egy birkát valami elpusztított, több állatot megsebesített. Hasonlóan az első esethez, a birkák itt is elzárva voltak. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit - írja az agrojager.hu.

[[vid]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás