promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ugye nem vettél ilyen babot az Aldiban? Mérgező lehet, azonnal visszahívták!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Nébih azonnali közleményt adott ki, mert mérgező anyagot találtak az Aldi egyik fagyasztott termékében.

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja a Gartengold márkajelzésű, 1000 grammos kiszerelésű vágott gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

A Nébih közleménye szerint a csattanó maszlag mérgező gyomnövény, amely tropán alkaloidokat tartalmaz, ezért arra kérik az Aldi vásárlóit, hogy a 2023.09.30., illetve 2023.08.31. lejárati idővel és L1289S3 M, valamint L1272S1 M tételszámmal rendelkező termékeket ne fogyasszák el.

Az érintett gyorsfagyasztott élelmiszer bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, a termék árát blokk hiányában is visszatérítik.

Miért olyan veszélyes a csattanó maszlag?

Napjainkban az orvostudomány már alig használja a csattanó maszlag leveleiből és terméseiből készült kivonatokat, manapság már csak a Parkinson-kór, a köhögés, és az asztma ellenszereként alkalmazzák. Viszont fontos tudnivaló, hogy a gyógyászati és a halálos adag között szinte alig van különbség, ugyanis gyermekek számára már 15 szem mag elfogyasztása is halálos lehet.

Ezt a veszélyes növényt kábítószerként is használják a hallucinogén hatása miatt, ez azonban egy 4-24 óráig tartó, öntudatlan, delíriumszerű kellemetlen állapotot okoz, ami sok esetben kórházban végződik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás