promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázat! Ha ez a telefonszám csörget, akkor semmiképpen se hívd vissza
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha így járnál, akkor egyszerűen csak le kell tiltani a telefonszámot.

Kollégánkat egy délelőtti megbeszélés alkalmával körülbelül tízszer hívta egy szám. Ő alapból sem az a visszahívós fajta, mivel tudja jól, hogy ha fontos, akkor az illető küld egy SMS-t, plusz úgy tartja, hogy a modern világban rengeteg más mód is van, amivel el tudják érni. Sokan alapból úgy vannak vele, hogy ismeretlen számokat nem igazán szoktak felvenni.

Amikor délután ismét csörgette a szám, felvette, de akárcsak az előző nap, a hívás rögtön szétkapcsolt.

Erről a telefonszámról van szó: +3613547983

A kollégánk ezután beütötte a Googleba a számot, és a telefontudakozo.hu weboldalán kiderült, hogy +3613547983 igazából zaklatónak van minősítve. Ha visszahívjuk, akkor nem szól bele senki, csak zenét lehet hallani.

Azt persze nem teszteltük le, hogy mennyi pénzbe kerül, hogy ha visszahívjuk, de inkább ne próbálkozzon senki.

Voltak ugyebár régen a csalók, akik külföldi emelt díjas telefonszámok segítségével zaklatták a magyarországi felhasználókat, szóval ez is valami hasonló lehet. Külföldi emelt díjas hívásba itthonról azért nem lehet belefutni, mert a magyarországi mobilszolgáltatók évek óta – kevés kivétellel – az országra általában érvényes tarifáért kapcsolnak minden hívást.

Ugyebár ha nem szeretnénk hívásokat fogadni egy telefonszámról, akkor letilthatjuk az érintett számot. Az erről a számról érkező hívásokat a telefon automatikusan elutasítja majd. Ehhez ide kattintva lehet egy kis segítséget találni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás