promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a hír minden magyarországi nyugdíjast fel fog dobni karácsony előtt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Decemberben jóval hamarabb fog megérkezni a nyugdíj.

A Napi.hu számolt be róla, hogy általában az adott hónap második hetében utalja ki a Magyar Államkincstár a nyugdíjakat (körülbelül 11-én vagy 12-én), de ezen decemberben változtatnak.

A karácsony bevásárlás miatt már december 2-án, vagyis a következő csütörtökön minden nyugdíjas ott láthatja a bankszámláján a pénzt.

Azok, akik postai úton kapján a nyugdíjukat, a Magyar Posta Zrt. nyugdíjkifizetési naptárában meghatározott időpontban kapják meg a járandóságukat.

A nyugdíjasok ebben a hónapban kapták meg a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

Nem érdemes halogatni a bevásárlást

Zakatol az oltási akcióhét, és hétfőtől szombat estig már 742 ezren vettek fel oltást. A megjelentek 82 %- a, 609 ezer fő már a megerősítő harmadik oltásért érkezett az oltópontokra, és 91 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Az oltási akció második hete hétfőn reggel 7 órakor kezdődik és december 5. vasárnap 19 óráig tart.

Ettől függetlenül a negyedik hullám itt van a nyakunkon, és talán azért is jó, hogy a nyugdíjasok előbb megkapják a járandóságukat, mert így hamarabb le tudják az ünnepi bevásárlást. Érdemes kerülni a tumultust, mert a szájmaszk se tud 100 százalékos védelmet nyújtani, ha nincs meg a megfelelő távolság. Aki teheti, az tényleg ne az utolsó pillanatokra halassza a bevásárlást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás