promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer magyart érinthet: figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta, nagyon résen kell lennünk - íme a részletek!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről mindenképpen tudnotok kell.

Korábban már több cikkünkben is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Posta nevével csalók élnek vissza. Most újra figyelmeztetést adott ki a vállalat, és a tájékoztatásban rögtön két dologra is felhívják a figyelmünket.

Mint írják, fizetéssel kapcsolatos értesítés ugyan érkezhet tőlük, de mindig csak nemzetközi küldemények vámkezelése esetén küldenek online- vagy sms fizetési értesítést, és ebben is minden esetben szerepel a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link.

Azt is írják,

hogy semmiképpen ne mszabad megadni bankkártya-adatokat, ha sms-ben vagy éppen e-mailben kérik a fizetéshez.

Ha ezt kérik tőlünk, akkor kezdjünk el gyanakodni, hogy csalók állhatnak az üzenetek mögött. A Magyar Posta azt is megjegyzi, hogy az online fizetések egy erre kialakított, hivatalos felületen történnek, nem sms-ben vagy e-mailben.

A tájékoztatásban azt is kiemelik:

Első lépésként mindig ellenőrizni kell a feladó e-mailcímét vagy sms esetén a küldő telefonszámát, mert abból rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés.

A Magyar Posta Youtube-oldalán rengeteg sok hasznos videót is találtok, hogy minden zökkenőmentesen menjen karácsonykor a levelek és egyéb csomagok feladásánál:

(via Napi)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás