promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Szomszédok Etusa, Csűrös Karola
Borítókép:  Csűrös Karola / youtube.com/ATV Magyarország (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szomorú hírt kaptak a Szomszédok című klasszikus magyar sorozat rajongói, ugyanis elhunyt az Etust alakító színésznő, Csűrös Karola.

85 éves korában elhunyt Csűrös Karola, akit a hazai közönség leginkább a Szomszédok Etusaként ismert, de megannyi film- és színházi szerep fűződik még a díjnyertes, remek színésznő nevéhez, akit a család, barátok és a közönség mellett az egész szakma gyászol, hiszen ő volt Magyarország egyik legismertebb művésze, aki mély nyomot hagyott maga után.

„A Madách Színház mély megrendüléssel tudatja, hogy elhunyt Csűrös Karola színművésznő. 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba. Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney: Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.  Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus.  Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2006-ban Érdemes művész lett. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti. Karcsika, sosem felejtünk el”

– olvasható a Madách Színház bejegyzésében, amit alább lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás