Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Oltási akcióhét: milyen vakcinát választhatunk?

Oltási akcióhét: milyen vakcinát választhatunk?

Helyi Hírek

Oltási akcióhét: milyen vakcinát választhatunk?

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 10:50

Íme minden fontos részlet és tudnivaló az oltási akcióhétről!

Hétfőn elindult az oltási akcióhét. November 22 és 28között reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Egyes oltópontokon már a kora reggeli órákban is hosszú, kígyózó sorokban álltak az érkezők, éppen ezért tanácsos időpontot foglalni, hiszen így könnyebben és gyorsabban juthatunk hozzá az oltáshoz. Alább összegyűjtöttük az összes olyan információt, amit érdemes tudni az oltási akcióhétről.

  • Az oltásra érkezőknek magukkal kell vinniük a személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén pedig a korábbi oltást igazoló dokumentumokat is. Emellett tanácsos már előre kinyomtatni, kitölteni, és aláírni a hozzájáruló nyilatkozatot.
  • Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon, egyes településeken szakrendelőkben is. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. Az oltópontok listájáért IDE kattintsatok!
  • Az oltási akcióhétre időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni, de jelentősen meggyorsítja a folyamatot. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon.
  • A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Szputnyikot már nem lehet kérni, mert elfogyott. Ha valaki tanácstalan abban, hogy melyik vakcinát válassza, az oltóorvosok majd segítenek neki.
  • Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.
  • Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.  

További részletek a koronavirus.gov.hu-n olvasható.

Borítókép: Profimedia