promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több tízezer magyar csúnyán ráfázhat hétfőn, ha erre nem figyel idejében - íme a részletek!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap már figyelni kell, fontos időpont következik.

Október 31-én már kezdődik is a téli időszámítás, így vasárnap hajnali 3-ról 2-re állítjuk vissza az óráinkat, hogy meglegyen az új időszámítás. Az óraátállítás régi hagyomány már Magyarországon, csakúgy, mint az egész világon, bár az utóbbi években egyre inkább arra tolódik el a közvélemény, hogy ideje lenne beszüntetni ezeket a vissza- és előretekeréseket.

Idén azonban már biztos, hogy nem, de valószínűleg jövőre sem lesz változás. A magyar kormány nyitott lenne az óraátálíítás eltörlésére, ha a több EU-s ország között is kialakul egy konszenzus, az Európai Tanácsban azonban megakadtak a tárgylások, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy a tagállamok megosztottak a témában,

továbblépni pedig csak nagy tagállami támogatással lehetne.

Pedig az Európai Unió már 2019-ben megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését. Az alapvető probléma azonban az, hogy egyes országok a téli, még mások a nyári időszámítást favorizálnák, így pedig nehéz továbblépni, hiszen akár kialakulhatna egy olyan rendszer is, hogy míg Horvátországban a télit használja, addig Magyarroszág a nyárit.

Téli vagy nyári? Ez itt a nagy kérdés, ráadásul a tárgyalások továbbmozdulását a koronavírus-járvány is korlátozta. A döntés így a jövő zenéje.

És hogy mi a magyar emberek véleménye az óraátállításról?

Szerinted?

(via Napi)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás