Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kötelező lesz az oltás Magyarországon? A kormány újra szigorításokat jelentett be

Kötelező lesz az oltás Magyarországon? A kormány újra szigorításokat jelentett be

Helyi Hírek

Kötelező lesz az oltás Magyarországon? A kormány újra szigorításokat jelentett be

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 11:40

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette a legújabb intézkedéseket.

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter hozzátette, hogy ezt az állam, mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról.

A kormány úgy döntött, hogy november 1-től újra maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy ezeknek az intézkedéseknek a célja, hogy minél többen olttassák be magukat; a koronavírus negyedik hulláma ugyanis jelenleg is tombol Magyarországon is.

A csütörtöki adatok szerint hazánkban a beoltottak száma 5 947 085 fő, közülük 5 728 025 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 164 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 4039 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 859 378 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 692 főre emelkedett. 

Borítókép: MTI