promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dráma a debreceni tornateremben: kosarazás közben esett össze egy férfi, csapattársai élesztették újra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csapattársai azonnal megkezdték annak az 50 év körüli férfi újraélesztését, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze a debreceni iskola tornatermében.

Drámai életmentés zajlott egy debreceni tornateremben, ahol az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint egy 50 év körüli férfi esett össze kosárlabdázás közben. A sportoló minden előzetes panasz nélkül lett rosszul, csapattársai pedig azonnal riasztották a mentőket. Kiérkezésükig újraélesztették, az intézményben található defibrillátorral több sokkot is leadtak.

A szemtanúk azonnal hívták a mentőket, majd a mentésirányító bajtársnőnk instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést. A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást

– adta hírül az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a defibrillátor használatának köszönhetően az életmentés rövid időn belül sikeres volt, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Az erről készült bejegyzést itt olvashatod el:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás