promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szomszédban már nagy a baj: újra életbe lép a kijárási tilalom, a kötelező maszkhasználat és az iskolai szünet – ránk is ez vár?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Romániában már nem tekintik védetteknek a friss negatív teszttel rendelkezőket, egyre több a járványügyi szigorítás.

A mai naptól a szomszédos Romániában mindenütt kötelezővé tették a maszkhasználatot, kizárólag a nehéz fizikai munkát végzők, sportolók és a tévés szereplők kapnak felmentést. Korlátozták továbbá az éjszakai kijárást is: országszerte csak a védettségi igazolvánnyal, munka miatt vagy halaszthatatlan gyógykezelés miatt szabad este 10 és hajnali 5 óra között kimenni az utcára; az üzletek pedig este 9-ig lehetnek nyitva. 

A Blikk arról ír az MTI-re hivatkozva, hogy az ország egészségügyi válsághelyzetbe került a járvány miatt. Már nem tekintik védettnek azokat sem, akiknek friss, negatív eredményű koronavírus-tesztjük van. Ellenőrzik továbbá a bevásárlóközpontokat, emellett betiltották a magánrendezvényeket, koncerteket, tanfolyamokat 30 napra, a szórakozóhelyeket pedig bezárták. Így jártak az iskolák is: kéthetes rendkívüli szünetet rendeltek el a közoktatásba és a magániskolákban is, akik nem adnak szünetet, ott távoktatásra térnek át. A tájékoztatás szerint azonban jó hír, hogy egyre többen veszik fel az oltást.

A járványügyi adatok idehaza is igen riasztóan alakulnak: a kormányzati tájékoztató oldalon ma délelőtt tették közzé a hétvégi összesített adatokat, eszerint pedig az elmúlt három napban 6688 az új fertőzöttet regisztálrak, és 75 koronavírusos beteg halt meg. A hazai kórházakban 1588 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás