promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paplanba csomagolt csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Mentőszolgálat tapasztalt bajtársait is megérintette egy hétvégi eset, amikor egy paplanba csavart, buszmegállóban hagyott üjszülötthöz kérték Fonyódon a segítségüket.

A mentősök Facebook-oldalukon számoltak be a megdöbbentő esetről, mint írják, egy pár kutyasétáltatás közben akadt a megállóban hagyott kisbabára. A helyszínre riasztott, rutinos életmentők már az induláskor bekapcsolták a betegtér fűtését, és útközben előkészültek az ellátásra.

A mentők a helyszínre értek percek alatt, ahol egy 45-50 centiméteres, egészséges újszülött várta őket a körülbelül 8 fokos hidegben. A mentők bejegyzéséből kiderül: a kisbaba körülbelül az egység érkezése előtt 30 perccel születhetett.

„A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk”

– írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás