promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dráma a buszmegállóban: egy kiflicsücsök csaknem a halálát okozta, aztán jött az életmentő anyuka
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megmentette egy 50 év körüli férfi életét hétfő reggel egy Pest megyei buszmegállóban egy édesanya, aki gyermekét kísérte iskolába. A férfi félrenyelte reggelijét, hosszú percekig erősen köhögött, majd összeesett. A drámai életmentésről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán. 

Mint kiderült, egy kiflicsücsök akadt a férfi torkán, amit már sem lenyelni, sem kiköpni nem tudott. A férfi elősször hosszasan köhögött, amire bár többen is felfigyeltek, senki nem gondolta, hogy nagy a baj – olvasható a bejegyzésben.

Mint írják, a percekig tartó erős köhögés nem volt eredményes, a férfi összeesett. A gyermekét iskolába kísérő hölgy ekkor sietett segítségére, értesítette a mentőket, majd a mentésvezető telefonos instrukciói alapján megkezdte az újraélesztéts.

„Tenyerével öt határozott ütést mért a beteg lapockái közé, ám miután a háti ütések sem jártak sikerrel, a Heimlich műfogás következett, amivel már sikerült a férfinek átjárható légutat biztosítani. A perceken belül kiérkező mentők gyorsan átvették az ellátását, és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk”

– olvasható az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás