promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor nagy bejelentést tett: „Jó híreink vannak”
Borítókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban közölte a fantasztikus hírt.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelentette be, hogy 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium, amit novemberben fognak kifizetni az érintetteknek.

„Idén jó híreink vannak, mert a gazdaság a legmerészebbek álmát teljesítően dolgozik, 5,5 százalék feletti a növekedés. A nyugdíjasok is részesülnek a gazdasági eredményből, nyugdíjprémiumot fogunk fizetni november hónapban, ez 80 ezer forint lesz”

- fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő hozzátette, hogy 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni egységesen a 80 ezer forintos összeget.

„Mivel az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat”

Orbán Viktor közölte: ezért "szép számmal" lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumon felül a korrekcióval együtt százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás