promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szimpla náthának hisszük, de lehet, hogy koronavírusosak vagyunk
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Természetesen az oltottak tünetei jóval enyhébbek, mint az oltatlanoké.

A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 ezer 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 30 ezer 136 főre emelkedett.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak, így a szakértők arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be a vakcinát.

A beoltottak száma 5 millió 859 ezer 814, közülük 5 millió 571 ezer 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Freund Tamás egy kisfilmben arról beszélt, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Szabó János háziorvos az RTL Klub híradójának elmondtam, hogy egyre több náthás, illetve a gyomrukat fájlaló betegnél igazolódik be, hogy valójában koronavírus fertőzött, csak az oltás miatt enyhébb a lefolyása az egésznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás