promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy razziát tart a rendőrség – nem árt figyelnie az autósoknak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nagy ellenőrzéshullám a „Focus on the road” elnevezést kapta.

A rendőrök 2021. szeptember 16. és szeptember 22. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) ezt Focus on the road-nak nevezte el.

„A rendőrség Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni rádiótelefon használatot ellenőrzi, de nagy hangsúlyt kap a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is”

- jelentette be a police.hu

Egyre komolyabban büntetik az okostelefon használatot vezetés közben, mivel ez már halálos balesetet is okozott.

Hivatalosan a KRESZ ki is mondja, hogy a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.

Egy megbüntetett sofőr egyszer azzal érvelt, hogy nem használta a telefont, csak kinyomta a hívást. Nos, a bíróság nem neki adott igazat. El kell fogadnunk, hogy minden tiltott, amikor a mobiltelefon valamelyik funkcióját használjuk - ilyen a beérkező hívás fogadásának visszautasítása is.

„A vezetés közbeni telefonhasználat megtiltása a közlekedés biztonságát szolgálja, mert a mobiltelefon használata elvonhatja a gépjárművezető figyelmét és veszélyhelyzet alakulhat ki. A veszélyhelyzet kialakulásához bármilyen rövid időtartamú mobiltelefon-használat elegendő, így a mobiltelefon egyik gombja megnyomásának időtartama is”

- állt a bírósági ítéletben.

A többséget valószínűleg csak figyelmeztetni fogják, de számítani kell büntetésekre is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás